Forum dla osób mających pytania dotyczące IX LO.
Progi co roku są inne. Im więcej punktów, tym większe szanse oczywiście, wyżej jest się na liście, a próg wyznacza ostatnia osoba, która się dostała (z najmniejszą ilością punktów). Musisz przekroczyć tegoroczny próg punktowy i wtedy się dostaniesz, nie ma znaczenia przekroczenie progu zeszłorocznego, jest to jedynie wskazówka, ile mniej więcej punktów potrzeba.
Nowy użytkownik
Hej. składałam dokumenty w waszej szkole do klasy ang. geo. wos. niestety nie dostałam się.
Zabrakło mi punktów. :'(
Mam pytania:
1. w jaki sposób generują się wolne miejsca w dodatkowym uzupełniającym naborze?
2. czy z taka ilością punktów w ogóle mam szanse w dodatkowym naborze do tej klasy? 138.133
proszę o pilna odpowiedź, złożyłam już podanie do naboru uzupełniającego.
i jeszcze jedno jak traktowani sa uczniowie z poza warszawy np. z woj. ślaskiego czy tacy uczniowie są dyskryminowani?
A mogę ja odpowiedzieć na Twoje pytanie zamiast Haskiego?
1. Jeżeli ktoś zwolni miejsce w klasie, czyli nie przyniesie oryginałów albo później zrezygnuje z miejsca (pokazuje się to w systemie)
2. Masz szanse, ale nie ma pewności, że się dostaniesz, zawsze możesz próbować w późniejszej rekrutacji.
3. Sporo osób jest spoza Warszawy i nikt nie ma za tego powodu żadnych problemów, nikt nikogo nie dyskryminuje ;>